Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το Σώμα της Πόλης / Σύν-τροφη. Σεμινάρια υποκριτικής για το συλλογικό λόγο


                                                           
 

Η Ομάδα Ίσον Ένα θα ήθελε να σας ενημερώσει γα τα νέα σεμινάρια υποκριτικής που διοργανώνει, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, το διάστημα 23 με 26 Αυγούστου. Πιστοί στην αναζήτηση του συλλογικού λόγου και σώματος, με αρχαία και σύγχρονα κείμενα, σε αυτό το σεμινάριο θα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, αναζητώντας συν-τρόφους. Θα δουλέψουμε χορικά από την τραγωδία σε σχέση με την «τροφή» τους, δηλαδή με έρευνα για το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο γεννήθηκαν και λειτούργησαν (τη δημοκρατία του 5ου αι. πΧ) κι επίσης για την υλική τροφή τους, δηλαδή τα φαγητά που οι άνθρωποι έτρωγαν την εποχή αυτών των κειμένων, τα οποία τους επέτρεπαν να λειτουργούν συλλογικά. Τι έτρωγαν τότε, τι τρώμε σήμερα; Ποια τροφή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μπορεί να επιτρέψει την συν-κίνηση, το μοίρασμα μιας εμπειρίας, τη συνείδηση της ιστορικής στιγμής; Για αυτές τις απαντήσεις θα ερευνήσουμε την πόλη, το χρόνο, προσωπικές  ιστορίες και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Τη διοργάνωση-διδασκαλία του σεμιναρίου έχει η Ιωάννα Ρεμεδιάκη (φιλόλογος-θεατρολόγος και σκηνοθέτης της Ομάδας Ίσον Ένα), σε συνεργασία με ειδικούς στα παραπάνω θέματα, όπως την παιδαγωγό θεάτρου Ντόρα Ευθυμίου.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 4 ημέρες (16 ώρες συνολικά) και κοστίζει 50 ευρώ + ΦΠΑ, τιμή απολύτως ενδεικτική αλλά σύμφωνη με την ανάγκη των καιρών και τη δική μας, δηλαδή να δράσουμε μαζί. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τις δηλώσεις συμμετοχής σας, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τις δυνατότητές μας. (Στους συμμετέχοντες εκτός Ιεράπετρας μπορούν να προταθούν καταλύματα με ιδιαίτερα φτηνές τιμές, αρκεί να το γνωρίζουμε έγκαιρα).
Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα Πέτρα της Ιεράπετρας.
Σας περιμένουμε

Ιεράπετρα, 14 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις συμμετοχής: ως 13 Αυγούστου 2012
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Θοδωρής Μανταζέλης ( 6947-830762)
Email : omadaisonena@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου